‘De opa van mezelf’

opa_van_mezelf

Beste lezer,

Soms kom je rare situaties tegen.

Iemand die zes keer getrouwd is geweest, waarvan drie keer met dezelfde vrouw, en in zijn testament geeft hij aan dat de exen met wie hij slechts één keer gehuwd is geweest, niets uit zijn= nalatenschap mogen verkrijgen. Of een kind wat geboren is uit de eerste (voor)relatie van vaders nieuwe partner, die weer trouwde met een kind uit de tweede (voor)relatie van vaders nieuwe partner. Soms is het ingewikkeld, zoals blijkt uit onderstaande tekst .‘De opa van mezelf’.

‘Een hele tijd geleden, toen ik 23 was, trouwde ik een weduwe, die al wat ouder was. Ze had ook al een dochter en die werkte al model, mijn vader werd verliefd op haar en ook zij trouwden snel.

Zo werd mijn pa, mijn schoonzoon en dat bracht me in het nauw, want mijn dochter, werd mijn moeder, want ze was mijn vaders vrouw. Om het gewoon moeilijker te maken, ook al was het wonderschoon, werd ik kort daarop de vader van een pasgeboren zoon.

Mijn zoontje werd zodoende dus de zwager van mijn vader, en daardoor dus mijn oom en dat maakt me alleen maar kwader. Want omdat het dus mijn oom is, maakte dat mijn halfbroeder van de dochter van die weduwe, oftewel mijn stiefmoeder.

En toen mijn vader nogmaals vader werd, ging ik door het lint, want deze halfbroer was mijn kleinzoon, want het was mijn dochters kind. En mijn vrouw is tevens stiefmoeder van mijn eigen pa, dus ze is niet alleen mijn vrouw, maar ze is ook nog eens mijn oma.

dus…

Als mijn vrouw mijn oma is, ben ik haar kleinzoon dus, en ik heb heel erg lopen piekeren, maar het klopt echt als een bus. Zo heb ik nu de raarste stamboom van heel West-Europa, omdat ik getrouwd ben met mijn oma, ben ik dus mijn eigen opa.

Ik ben de opa van mezelf, de opa van mezelf. Ik weet het klinkt echt raar, ik zweer het is echt waar… Ik ben de opa van mezelf’.


Misschien vraagt u zich nu af: hoe kan ik mijn zoon onterven zonder mezelf te (laten) onterven… Voor elke situatie is er een goed testament op te maken.

logo_alsea_notariaat

Verstandig, voor nu en later!